Laden Evenementen

« Alle Evenementen

MTB Leftytocht Let op, gewijzigde datum

24 oktober 08:00 17:00

MTB tocht met verplaatsing

“Limburg? Zuid Limburg? Maar dan moet je toch klimmen?” Jazeker, dan moet je klimmen. En er zitten een paar interessante puistjes bij. Maar weest niet bevreesd. Het is tegen de tijd van de tocht alweer oktober, dus veel minder warm dan tijdens het voorrijden en ondanks de hoogtemeters is het voor elk wat wils. Een graveltocht met her en der een stukje technische uitdaging op en neer. Vanuit Meerssen begint het rustig en vlak. Langzaam maar gestaag gaat het dan omhoog via Bemelen, Cadier en Keer en Margraten.  Langs glooiende weilanden en prachtige mergelgroeves valt er nog wat te kletsen. De longen zijn nog fris. Bij de monumentale begraafplaats van Margraten kunnen we even stil staan bij het verleden.

Dan gaat het richting Gulpen en worden de klimmetjes pittiger. We schampen her en der de MTB route van Gulpen en rijden richting Mechelen met een super leuk (Rob: “Zullen we nog een keer?!”) afdalinkje bij Landsrade. Net buiten Mechelen, nemen we een welverdiende pauze. De clubkas trakteert ons op twee koffie en een heerlijke Limburgse vlaai.

Dan gaat het verder. Het tweede deel is wellicht het zwaarst. Via Partij en Wahlwiller gaat het in de richting van Schin Op Geul met in het begin vaak zo onschuldig lijkende klimmetjes die steeds steiler worden. De benen en de longen beginnen het wat zwaarder te krijgen en het wordt langzaam stiller.

Bij Schin op Geul laten we de Keutenberg net links liggen om op en neer en heen en weer richting Kasteel Sjaloen te slingeren. 

 

Lengte:                                62 km
Pauze (poging op):          30 km
Omgeving:                          ****
Klimmen:                             ****
Algehele zwarte:                ***
Algehele beoordeling:     *****
Locatie:                                Meerssen
Start en Finish:                  Uitspanning “De Nachtegaal”
Vertrek Roodloop              08:00u
Verwachte terugkomst    17:00u (tijdstip afhankelijk of je nog gezellig wat wilt drinken bij ‘De Nachtegaal’ in Meerssen)
Aanmelden:                        klik HIER

i.v.m. Corona mogen alle chauffeurs, dus ook zij die liever alleen rijden, hun brandstofkosten bij de penningmeester declareren. Inschrijving tot 19 oktober a.s.          

Download track:

Bekijk track in open street map: OSM

 

Gegevens

Datum:
24 oktober
Tijd:
08:00 17:00
Evenement Categorie:

Organisator

Oscar Stappers, Rob Westgeest

Locatie

Uitspanning de Nachtegaal Meerssen
Gemeentebroek 6
Meerssen, 6231RV Nederland
+ Google Maps