Laden Evenementen

« Alle Evenementen

MTB Zolder

25 mei 08:00 18:00

MTB tocht met verplaatsing naar Zolder

We vertrekken met de auto om 8.00 uur bij Laco en rijden dan naar de parkeerplaats bij Domein Bovy – Galgeneinde 22 – Heusden-Zolder. 

Rond 9.30 uur zijn we gereed om aan deze afwisselende, mooie rit te beginnen. We fietsen eerst naar het noorden, meteen al langs het voormalige Formule-1 circuit van Zolder. Via gedeeltes van de vaste MTBroute van Heusden-Zolder gaat het dan nog een stukkie noordwaarts, waarna we naar het zuiden afbuigen. Via een een trap (fijn voor de E-bikers !) komen we op een verhoogd, nieuw fietspad dat over een oude kolenspoorlijn is aangelegd. Hierna belanden we bij een visvijver met een prachtig landhuis en rijden kilometers langs een meanderende stroom naar Heusden-Zolder. Via boswegen belanden we dan in de zogenaamde Wijers (=visvijvers), zoals we er vandaag nog legio gaan tegenkomen. En dan…..is het pauze bij het Heidestrand aan het water.

Met koffie/gebak of wat anders achter de kiezen fietsen we verder door de vele Wijers, waar we nog een uitkijktoren beklimmen om een goed zicht te hebben over dit schitterende waterlandschap. Over grind, zand en asfalt stevenen we dan via natuurdomein Koe-vert Kiewit af op “fietsen door het water” in de omgeving van Openluchtmuseum Bokrijk. Dit is echt heel bijzonder en uniek ! Op de terugrit door de bos- en waterrijke omgeving, tikken we nog even een klein MTBcircuitje aan. Dan wederom door de Wijers richting het Panoramazicht op kasteel Terlaemen. En…..dit “zicht” krijg je alleen als je wat heuvels bestijgt, dus zorg dat je energie overhoudt voor dit laatste gedeelte. De afdaling richting onze afterparty horeca is dan een welverdiende afsluiting van deze mooie rit.

 

Inschrijving via https://forms.gle/TT4YFFbhiCheVWNc9 sluit om 18.00 uur op donderdag 23-5-24 !

 

 

 

 

Gegevens

Datum:
25 mei
Tijd:
08:00 18:00
Evenement Categorie:

Organisator

MTB commissie

Locatie

laco
Roodloop 6
Hilvarenbeek, 5081XZ
+ Google Maps