Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Herfsttocht

18 september 08:30 16:30

Wegroute met verplaatsing

Herfsttocht zaterdag 18 september

Voor de herfsttocht hebben Jan Henebiens en Ad Schalks een prachtige route uitgezet, met een lengte van 99 km, dus goed te doen voor iedereen.
We verzamelen in Hilvarenbeek, de Roodloop, en vertrekken daar om 8.30 uur naar Doorwerth bij Arnhem, een uurtje rijden. Dan zitten we rond 9.45 uur op de fiets en gaan eerst in zuidwaartse richting over de Rijnbrug naar Valburg en Oosterhout, waarna we in Lent de noordelijke Waaldijk tot voorbij Bemmel volgen. Daar buigen we af richting Arnhem, en gaan bij Huissen met een pontje over het Pannerdensch Kanaal. We fietsen dan richting Rheden, maar moeten voor Rheden weer met een pontje over de IJssel. 1 km na Rheden pauzeren we bij de Houtplaats. Een eventuele snellere groep kan hier vóór de pauze al een keer de Posbank opfietsen. Na de pauze warmen we meteen op door de Posbank op te fietsen en dan volgt een prachtige route over smalle wegen en fietspaden over de Veluwe. Enige voorzichtigheid is daarbij wel geboden. Na wat gekronkel rijden we door Noord-Arnhem en komen uiteindelijk bij de Rijn uit. We rijden westwaarts, en buigen 2 km voor “thuis”komst rechtsaf de Italiaanse weg op, een mooie smal klinker klimmetje naar Rheden. We komen daar naar verwachting rond 15.15 uur aan en kunnen dan moe maar voldaan terug naar Beek.

Aanvullende opmerkingen:
-het tweede deel van de route voert over de Veluwe, dus vlak is het niet. Maar: echt steil wordt het nergens, en we wachten uiteraard op iedereen, de route moet voor iedereen te doen zijn.

-bij de pauzeplaats is appelgebak en 1 koffie op kosten van de clubkas. Wil je meer, neem dan kleingeld mee, want er kan niet individueel worden afgerekend. We zitten buiten (maar wel overdekt) dus afhankelijk van het weer is een vestje misschien een goed idee.

– I.v.m. met Corona mogen alle chauffeurs, dus ook zij die liever alleen rijden, hun brandstofkosten bij de penningmeester declareren.

– In verband met de planning van de logistiek: Graag uiterlijk woensdag 15 september inschrijven.

Klik hier voor inschrijven

Download track: 

Bekijk track in open street map: OSM

 

Gegevens

Datum:
18 september
Tijd:
08:30 16:30
Evenement Categorie:

Organisator

wegcommissie

Locatie

Doorwerth
W.A. Scholtenlaan 128
Doorwerth,
+ Google Maps