Laden Evenementen

« Alle Evenementen

MTB Initiatieventocht

28 augustus 08:00 17:00

inschrijven via LINK

Vertrektijd 08:00 bij Laco
Verzamelen vanaf 07:45

Hallo mensen,

We gaan vandaag fietsen op de geboortegrond van Trudy. Zoals jullie weten komt Trudy uit Gennep en dat is dan ook ons startpunt. Cafe Restaurant Old Inn in Gennep.

En denk niet dat het eenvoudig wordt vandaag, we krijgen de nodige singletracks voor onze kiezen. Ik ben benieuwd of er iemand van onze club al deze klimmen naar boven fietst.

We fietsen eerst even langs en over het oude Nato-kamp ( met daarop nog een paar oude  munitie bunkers, ook de verharding is op sommige plekken nog te vinden ) om vervolgens een beetje zigzag door het Heijderbos te gaan en als we hier uitkomen fietsen we richting de Maas.

Na een km of 14 komen we bij de grens van Duitsland en duiken wij het Reichswald in, alwaar we meteen een leuke klim voor onze kiezen krijgen ( voor diegenen die geïnteresseerd zijn in WO2, de sporen van de loopgraven kun je hier nog steeds terug vinden). Na een laatste steile afdaling komen we bij Restaurant de Diepen, alwaar we even kunnen pauzeren.

Na de pauze beginnen we met een stevige klim, de St. Jansberg, die wij over de weg naar boven gaan. Eenmaal boven gaan we weer het Wald in en slingerend gaan we verder richting Kleef.

We fietsen weer verder en komen langs een van de vele Feurturms (vuurtorens) en zo zakken we langzaam weer het Reichswald uit.

We fietsen nu richting Viller (hier fietsen we langs een mooi meertje alwaar een B-52 is neergestort tijdens de oorlog) en vervolgens naar het Duitslijntje, alwaar we weer in Nederland zijn.

Dat er vroeger een spoorlijn is geweest hebben jullie al kunnen zien toen je Gennep in bent gereden, de oude stoomlocomotief staat daar nog prominent bij de rotonde.

Het laatste stukje fietsen we langs het Zeven Morgenziep en komen zo langs het terrein van de Oude Maria Roepaan (een instelling voor geestelijk gehandicapten).

Als we nu bij de doorgaande weg zijn zien we ons eindpunt Old Inn alweer liggen. Tijd voor een versnapering.

Veel plezier met deze tocht.

Frank van Hazendonk

Download track MTB:

Bekijk track MTB in open street map: OSM

Gegevens

Datum:
28 augustus
Tijd:
08:00 17:00
Evenement Categorie:

Organisator

Frank van Hazendonk

Locatie

Old Inn
Siebengewaldseweg 13
Ottersum, 6595NX Nederland
+ Google Maps